Pappershög.

Frågor och svar - ombud och delegering

 

Hur går det till att delegera rättigheter?

Logga in och gå till Mina inställningar. Där kan du välja att delegera rättigheter till ett ombud eller till Skogsstyrelsen.
För att delegera till ett ombud går du till Mina ombud. Sök upp önskad person och fyll i vilka rättigheter ombudet ska ha och hur länge det ska gälla.
Det finns flera nivåer att välja mellan och du kan välja att dela ut rättigheter till Kartprogram, Grönt kuvert eller Försöksportalen.

Kan jag delegera via pappersblankett?

Om du inte har möjlighet att delegera via Mina sidor kan du fylla i och skicka in en fullmakt. Länk till blanketten finns längre ner på den här sidan.

Hur kan jag delegera rättigheter till min skogskonsulent?

Logga in och gå till Mina inställningar. Där väljer du att delegera till Skogsstyrelsen. Delegeringen är giltig i högst åtta timmar och du kan när som helst förlänga eller avbrytas den. Skogsstyrelsen kan bara se de delar du aktivt väljer att dela ut.

När du har delegerat rättigheter till Skogsstyrelsen kan du och din skogskonsulent gemensamt titta på och diskutera dina kartor, planeringar och ärenden. 

Jag är ombud - vad behöver jag göra?

Börja med att registrera dig som ombud. Det gör du genom att logga in på Mina sidor och därefter gå till Mina inställningar. Öppna Agera som ombud under Grundläggande uppgifter och ange lämpliga kommuner. När du gjort det är det möjligt för en skogsägare att välja att delegera rättigheter till dig.

  • Senast uppdaterad: 2017-04-18