A streaming creek in an untouched, old-growth and mossy coniferous forest

Vattendragsvandring vid Sumpafallen

Nyhet | Regionalt - 24 september 2021

Projektet Grip on Life och Skogsstyrelsen bjuder in till en vandring utmed de vackra Sumpafallen i Högvadsån strax söder om Ullared lördagen den 2 oktober. Vandringen genomförs som en aktivitet inom Grip on Life, som handlar om hur vi ska värna våra vattendrag och våtmarker samtidigt som vi har ett modernt skogsbruk.

Under vandringen pratar vi om hur mark och vatten samspelar och påverkar varandra. Vi pratar om kantzonernas viktiga funktioner, tittar på kulturmiljöer vid vatten och håvar i ån för att se vad det finns för småkryp som lever på bottnen. Vi tittar även på vilka trädslag som växer på platsen och visar på olika geologiska formationer som bildats av vattnet.

Vandringen går på mindre stigar som inte är framkomliga med barnvagn eller rullstol. Kläder efter väder och bra skor eller stövlar behövs. Tag gärna med något att sitta på också då vi bjuder på lättare lunch ute i fält.

Samling på parkeringen vid Sumpafallens naturreservat kl. 10.00. Vi avslutar vandringen senast 14.00.

Anmälan

Välkommen med din anmälan senast onsdagen den 29 september till Karin Malm på e-post karin.malm@skogsstyrelsen.se eller telefon 035-13 68 44. Ange antal anmälda samt eventuell specialkost/allergier.

Föranmälan krävs då det är ett begränsat antal platser.

Kontakt