Block, penna, kaffe och mobiltelefon.

Distanskurser

Välkommen till Kunskapsportalen - Skogsstyrelsens nya plattform för distansutbildningar.

Skogsstyrelsen erbjuder distanskurser på webben för skogsägare och yrkesverksamma. Vi har nyligen gått över till ett nytt system för våra distansutbildningar och därför är utbudet begränsat. Till hösten planerar vi för fler kurser.

Hur går det till?

Kurserna är helt webbaserade vilket innebär att du kan studera var du vill och när du vill under den tid som kursen finns tillgänglig. Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller smartphone samt internetuppkoppling. En kursledare från Skogsstyrelsen finns tillgänglig under kurstiden.

Du registrerar dig via ett formulär och anmäler dig till önskad kurs. På kurssidan finns mer information. Det är viktigt att du skriver korrekt e-postadress vid registreringen.

Ditt virtuella klassrum

I Kunskapsportalen har varje kurs sin egen sida där du hittar allt kursinnehåll. Det kan vara texter, artiklar, filmer, länkar, test och uppgifter. I ett diskussionsforum kan du diskutera olika ämnen med de andra kursdeltagarna, svara på andras inlägg och ställa frågor till kursledarna.

Granbarkborreskola med start i april

En ny distansutbildning om granbarkborren kommer finnas tillgänglig under året med start i början av april. Den riktar sig främst till skogsägare, skogliga tjänstemän, myndighetsanställda och andra som behöver fördjupad kunskap om skadeinsekten och hur den kan bekämpas. 

Kursen tar ungefär tre timmar att genomföra. Du får bland annat lära dig mer om granbarkborrens ekologi, bekämpningsmetoder, hur du tolkar riskkartor och vad du ska leta efter i skogen för att hitta angrepp. Under kursen har du möjlighet att ställa frågor till Skogsstyrelsens konsulenter och andra som går distanskursen via ett diskussionsforum.  

Det finns gott om platser, klicka på länken till Kunskapsportalen för att anmäla dig när kursen dyker upp där. 

  • Senast uppdaterad: 2020-04-02