Block, penna, kaffe och mobiltelefon.

Distanskurser

Skogsstyrelsen erbjuder distanskurser på webben för skogsägare och yrkesverksamma. Här hittar du en kort instruktion till lärplattformen och mer information om hur det går till. Länkar till anmälningssidorna finns tillgängliga när vi har distanskurser öppna för anmälan.

Hur går det till?

Kurserna är helt webbaserade vilket innebär att du kan studera var du vill och när du vill under den tid som kursen är öppen (vanligtvis 3-4 veckor). För att du ska kunna gå en distanskurs behöver du tillgång till dator, surfplatta eller smartphone samt internetuppkoppling. En kursledare från Skogsstyrelsen finns tillgänglig under kurstiden.

Anmälan gör du via ett anmälningsformulär på respektive kurssida. Strax innan kursstart kommer mer information och inloggningsuppgifter till de som anmält sig. Det är viktigt att skriva en korrekt e-postadress vid anmälan för att informationen ska komma fram.

Ditt virtuella klassrum

Itslearning är Skogsstyrelsens lärplattform och där har varje kurs sin egen sida. I kursen hittar du allt kursinnehåll. Det kan vara i form av texter, artiklar, filmer, länkar, test och uppgifter. I ett diskussionsforum kan du diskutera olika ämnen med de andra kursdeltagarna, svara på andras inlägg och ställa frågor till kursledarna.

  • Senast uppdaterad: 2019-12-04