Frostiga björkstammar i snö och vintersol. Åtvidaberg, Östergötland. Foto: Mikael Svensson / MostPhotos

Norrbottens distrikt

Norrbottens distrikt omfattar Norrbottens län och inkluderar nio kontor. Kontoren ligger belägen i Arvidsjaur, Gällivare, Jokkmokk, Kalix, Luleå, Pajala, Piteå, Älvsbyn och Överkalix.

Landets nordligaste distrikt som sträcker sig från fjällkedjan till Bottenviken. Här finns nio nationalparker och 90 procent av landets nationalparksyta. Fyra av nationalparkerna ingår i världsarvet Laponia. 

Skogen karaktäriseras av skogsklädda stenbundna åsar och berg med hällmarker och klapperstensfält, omgivna av våtmarksområden. Områdets skogsmark domineras av tall och gran med inslag av lövskog som björk och asp.

Lokala träffar i Norrbottens län

Under våren har vi ett utbud av lokala skogsträffar där du kan få råd och lära dig mer i grupp. Träffarna är antingen på plats eller digitala. Några av träffarna behöver du anmäla dig till medan andra är öppna träffar. 

Aktuella skogsträffar och anmälan

Lokala träffar inom Miljösmart skogsbruk

Under våren har vi också ett utbud av lokala kurser och skogsträffar som anordnas inom Miljösmart skogsbruk. Du hittar dessa kurser eller skogsträffar i kalendern för respektive målgrupp.

Skogsträffar för skogsägare

Skogsträffar för yrkesverksamma

Aktuellt

  • Just nu finns det inga aktuella nyheter

Anmäl dig till vårt lokala nyhetsbrev

När du anger din e-postadress här kommer vi att skicka Norrbottens distrikts lokala nyhetsbrev till dig. Förutom vårt nyhetsbrev skickar vi ibland även ut information om våra produkter och tjänster samt kurser och skogsträffar. Du kan när du vill ta bort din adress från vår lista genom att klicka på avanmälan i nyhetsbrevet. Om du vill ändra din e-postadress gör du först en avanmälan och anmäler dig sedan på nytt med din nya adress.