På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Våtmarker är viktiga, de har många funktioner som är till nytta för människan. För 50 år sedan undertecknades våtmarkskonventionen, en global naturvårdskonvention om att bevara våtmarker och vattenmiljöer och använda dem på ett hållbart sätt - något vi också arbetar med i Grip on Life!
Våtmarkerna bidrar exempelvis till vattenrening, reglering av vattenflöden och kollagring. Det behövs internationella och nationella åtgärder för att skydda, bevara och förvalta våtmarker och vattenmiljöer på ett bra sätt.
I projektet Grip on Life undersöker vi bland annat hur man på bästa sätt kan restaurera våtmarker och hur man kan använda GIS-verktyg (geografiskt informationssystem) för att planera ett våtmarksprojekt. Vi mäter också växthusgasbalansen på svenska myrar för att ta reda på hur restaurering av våtmarker påverkar kolinlagring och utsläpp av växthusgaser. Vi har också skapat en databas där du kan hitta finansiering för vattenvård, åtgärder och restaurering.
I filmen "Våtmarker" får du höra vad som händer med våtmarker som har torrlagts, och hur vi i Grip on Life och markägare arbetar med att restaurera våtmarker.