På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Den 12 november bjöd vi med elever från Sternöskolan i Karlshamn ut i naturen. Fjärdeklassarna fick bland annat lära sig mer om samband i naturen med fokus på vatten.
Dagen startade med en promenad i bokskogen där vi pratade om träden och kulturhistoria, och fortsatte sedan med olika övningar. En av övningarna var en lektion i bioackumulering. Eleverna delades in i olika grupper där några skulle vara plankton, andra mörtar, abborrar, smågäddor och gammelgäddan. Övningen illustrerade hur de större djuren äter de mindre och att de varje gång får med sig ett miljögift. Det visar hur näringskedjan påverkas och hur det tillslut drabbar oss människor.
Vid lunch fick eleverna assistera friluftsexperten Niklas Kämpergård som lagade mat över öppen eld. Eleverna fick också hjälpa till att städa på stranden och brygga sitt eget te av sjövatten.
− En härlig dag med mycket energi och frågor från eleverna, säger Anna Hermansson, Skogsstyrelsen, som höll i trådarna under dagen.
Inom Grip on Life har vi tagit fram ett pedagogiskt material för att inspirera lärare och elever i grundskolan till ett aktivt lärande utomhus på temat vatten i skogslandskapet. Materialet håller fortfarande på att finjusteras.