På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Med siktet inställt på en hållbar Mieå och Lyckebyå kunde vi äntligen samlas och återstarta våra samverkansgrupper i Blekinge. Pandemin har omöjliggjort samverkansprocessen, men nu var det full fart på deltagarna – vilket engagemang!
När vi äntligen kunde ses igen i våra samverkansgrupper i Blekinge identifierade vi bevarandevärde, nyckelattribut och indikatorer. Post it-lapparna fyllde den ena tavlan efter den andra. Vad är ett hållbart vattendrag? Vad innebär bra status? Vilka insatser och åtgärder behövs i vattendragen? Vad krävs för att få en variationsrik skog och hur får man till det i praktiken? Många komplicerade frågor och kvalificerade svar att arbeta vidare med.
Arbetet fortsätter på kommande workshops och ska mynna ut i handlingsplaner för de två Blekingeåarna.
Under dagen guidades även deltagarna på en miniexkursion. Utmed Mollsjöns strand hade Skogsstyrelsen anlagt en liten demonstrationsyta där man gjort olika naturvårdsåtgärder i syfte att veteranisera träden. På så sätt kan man påskynda naturvärdenas utveckling.