På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Välkommen till två fullspäckade dagar om samverkan, där vi kommer att få veta mer om olika samverkansmodeller, diskutera vilka krav vi ska ställa på ett projekt för att nå framgång samt principerna kring dialog och samverkan. Workshopen är en del av arbetet inom Grip on Life, men är också öppen för dig som inte deltar i projektet. Begränsat antal platser - säkra din plats redan idag!
Tid: 6 maj kl. 11.00-17.00 och 7 maj kl. 8.00-15.00 Plats: Naturvårdsverkets lokaler, Virkesvägen 2 i Hammarby Sjöstad, Stockholm
Johanna Johansson, Fil.dr. statsvetenskap; lektor i miljövetenskap med samhällsvetenskaplig inriktning. Forskar om bioekonomi, politik & styrning för ett hållbart nyttjande av den svenska skogen vid Södertörns Högskola. Johanna bjuds ofta in i olika naturvårds- och skogsförvaltningssammanhang för att prata om principerna kring dialog och samverkan. Hon har bland annat arbetat inom Future Forests där de har samlat på sig en hel del empiriska studier som man kan dra lärdom av.
Johnny Fyrman, projektledare inom Södra Skogsägarna, delar med sig av sina erfarenheter av arbetet med samverkan. Vilka krav ska vi ställa på ett projekt för att nå framgång och vilka fallgropar finns? Hur värderar och väljer vi projekt?
Vi kommer även att få en insyn i olika partners arbete med samverkansmodeller, bland annat Smultronställemetoden och Open Standards. Utöver detta får vi en lägesrapport från Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket om hur arbetet med den nya restaureringshandboken för våtmarker och vattendrag går. Och inte minst får vi möjlighet att ses och utbyta erfarenheter inom partnerskapet och gemensamt styra arbetet inom Grip on Life vidare.