Grip on Lifes film Svenska pärlor tilldelas guld i tävlingen Golden Award of Montreux. Foto: Bitzer Productions AB

Guld igen till filmen Svenska pärlor

Nyhet - 22 juni 2023

Svenska pärlor vinner guld i Golden Award of Montreux! I tävlingen ställdes Svenska pärlor mot andra bidrag från hela världen och en jury utsåg filmen till vinnare. Detta är fjärde priset till Grip on Lifes film om flodpärlmusslan.

– Redan från början hade vi på känn att filmen var riktigt bra, men det här överträffar alla våra förväntningar. Det här stärker oss i vår uppfattning att filmen är och kommer vara en viktig del i vår kommunikation kring projektet och förhoppningsvis bidra till en ännu bättre hänsyn till skogens vatten vid skogsbruk, säger Lena Allthin, kommunikatör i Grip on Life och projektledare för projektets filmproduktion.

I filmen får du möta flodpärlmusslan, en varelse som funnits med ända sedan dinosauriernas tid, men som inte alltid har det så lätt. Filmen berättar vad som påverkat musslan de senaste århundradena, om dess speciella livscykel, vad som kan göras för att den ska överleva och varför den är en viktig art att ha koll på: för där den finns, där finns det liv.

Filmen är producerad av Bitzer Productions AB på uppdrag av Södra Skogsägarna, som är en partner i Grip on Life.

– Det är alltid roligt att få en kvalitetsstämpel på sin kommunikationsförmåga och kreativitet, och Golden Awards of Montreux är verkligen en sådan. Men det är också en mätare på hur väl samarbetet fungerar mellan kund och utförare – det är teamwork som skapar kvalitet, säger Sverker Johansson på Bitzer Productions AB.

Golden Award of Montreux har i mer än 30 år delats ut till berömvärd kommunikation inom bland annat film, marknadsföring och design.

Svenska pärlor vinner guldet för film i kategorin ”Socialt ansvarstagande”. Filmen har också vunnit silver i Publishingpriset i Sverige 2021, silver i WorldMediaFestivals i Tyskland 2021, samt guld i Deauville Green Awards i Frankrike 2022.