Utsikt. Foto: Mostphotos

Startskott för unik miljösatsning i våtmarker och vattendrag

Nyhet - 06 februari 2018

Den här veckan tas ett rejält avstamp i arbetet med att restaurera och säkra upp framtiden för sjöar och våtmarker över hela landet. Efter att EU beviljat Sverige 150 miljoner kronor till satsningen, går startskottet på en stor kick-off där alla aktörer finns på plats.

Tid: 8-9 februari 2018
Plats: World trade center, Stockholm, Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1

– Äntligen får vi köra igång på allvar med alla aktiviteter som är planerade och få med alla partners som behövs. De kommer från norr till söder, från myndigheter, skogsägarföreningar och ideella föreningar och med kick-offen ger vi tydliga signaler att projektet nu rullar igång på allvar, säger Gunilla Oleskog

Skogsstyrelsen fick tidigare i höstas tillsammans med Naturvårdsverket och Havs- och vattenmyndigheten, stöd ur EU:s miljöprogram Life, Nature. Projektet är unikt för Sverige. Pengarna ska till en början gå till knappt 30 särskilt utpekade bäckar, älvar, sjösystem och våtmarker över hela landet.

Men hur ska det genomföras? Vilken betydelse får det för miljön? Hur blir vi bättre? Hur ska varje aktör bidra? På kick-offen finns en stor mängd aktörer på plats, bland annat representanter från skogsägarföreningarna från länsstyrelser, centrala myndigheter och andra organisationer. Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist deltar under förmiddagen den 9 februari.