På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Rådgivningen kan ske i fält, på kontoret eller på distans. Du kan använda webbformulär för att anmäla intresse för rådgivning, eller kontakta ditt lokala Skogsstyrelsekontor. Alla skogsägare är välkomna och vi anpassar oss efter din kunskapsnivå. Om ni är flera som äger en fastighet tillsammans är det bra om så många delägare som möjligt är med vid rådgivningstillfället.
Ädellövskog
Rådgivning om skötsel av ädellövskog eller om hur du kan öka arealen ädellövskog på din fastighet. Vi berättar också gärna om vilka ekonomiska stöd du kan söka för bidrag till skötsel av ädellövskog. Rådgivning i fält, på kontoret eller på distans.
Åtgärder som gynnar natur-, kultur- eller rekreationsvärden i skogen
Vill du utföra åtgärder i skogen som främjar naturvärden, äldre kulturmiljöer, landskapsbilden eller rekreation och friluftsliv? Vi kan ge dig råd om hur du ska gå till väga. Rådgivningen sker främst på plats i din skog och kan användas som ett underlag för att söka ekonomiskt stöd för natur- och kulturmiljövårdsåtgärder i skogen (Nokås).
Rådgivning om hyggesfritt skogsbruk sker oftast på plats i din skog. Hyggesfritt skogsbruk på skogsmark med produktionsmål innebär att skogen sköts så att marken alltid är trädbevuxen utan att det uppstår några större kalhuggna ytor.
Här ger vi inte rådgivning i fält utan endast digitalt eller på kontoret med stöd av e-tjänsten Mina sidor. Där finns kartunderlag och andra uppgifter om din skog samlade som till exempel trädhöjder, volymer och markfuktighetskarta. Detta tillsammans med din egen kunskap om hur det ser ut på plats ger ett bra underlag för rådgivning om ett flertal olika skogsbruksåtgärder.
Utbudet av rådgivning kan variera lokalt. Vill du få rådgivning i fält om andra ämnen än de som anges ovan, går det bra att anlita oss genom vår uppdragsverksamhet.