Landskap. Foto: Michael Ekstrand

20 miljoner kronor att söka för kompetensutveckling inom skog

Nyhet - 01 september 2023

Skogsstyrelsen lyser ut 20 miljoner kronor för kompetensutveckling inom variationsrikt skogsbruk och miljöhänsyn i skogen. Företag och organisationer kan söka pengarna för att höja kunskapen hos andra. Sista ansökningsdag är 18 november 2023.

Syftet med kompetensutvecklingen ska vara att höja kunskaperna om hur ett variationsrikt skogsbruk och hänsyn till natur, kultur- och sociala värden vid skogsbruksåtgärder kan bidra till ett hållbart skogsbruk.

– Förbättrad kunskap om alternativa metoder och om hänsyn vid skogsskötsel bidrar till ökad variation och mångfald i skogarna, säger Carina Berggren, stödansvarig Skogsstyrelsen.

Företag, myndigheter och andra organisationer kan söka stödet för att anordna kurser och rådgivning för andra, till exempel skogsägare. Det går inte att söka stödet för att kompetensutveckla egen personal.

– Aktörer som är intresserade av att söka pengarna är välkomna att delta på våra digitala informationsmöten och ställa frågor. Det går också bra att kontakta mig direkt, säger Carina Berggren.

Ytterligare en utlysning i höst

Skogsstyrelsen har i år totalt 35 miljoner kronor i budget för stödet Kompetensutveckling för hållbart skogsbruk. De 15 miljoner kronor som nu återstår kommer att lysas ut senare i höst. Temat på den utlysningen är ”Skogsbruk i ett förändrat klimat”.

Stödet Kompetensutveckling för hållbart skogsbruk ingår i Sveriges strategiska plan för den gemensamma jordbrukspolitiken 2023-2027 och finansieras delvis av EU.

Kontakt

Presstjänst

Skogsstyrelsens presstjänst är tillgänglig för media vardagar 8 - 16.30