En flodpärlmussla ligger på en blå bakgrund. I ena hörnet visas logotypen för  World Media Festivals 2022 Silver Award Winner. Foto: Bitzer Productions AB

Svenska pärlor belönas med en intermedia-globe Silver

Nyhet - 20 juni 2022

Grip on Lifes film Svenska pärlor vinner en intermedia-globe Silver Award vid WorldMediaFestivals Television & Corporate Media Awards 2022 i Hamburg! Festivalen, som samlar över 800 filmer från hela världen, har i över 20 år delat ut pris till berömvärda filmproduktioner som utmärker sig internationellt.

- Det kom som en stor överraskning, säger Lena Allthin, kommunikatör i Grip on Life och projektledare för projektets filmproduktion. Vi var oerhört stolta när Svenska pärlor vann sitt första pris - och nu har har filmen vunnit TRE priser! Vår ganska "smala" film har visat sig vara en riktig pärla, som dessutom tilltalar en bred internationell publik!

I filmen Svenska pärlor möter du den sällsamma flodpärlmusslan, en varelse som funnits med ända sedan dinosauriernas tid, men som inte alltid har det så lätt. Filmen är producerad av Bitzer Productions AB på uppdrag av Södra Skogsägarna, som är en partner i Grip on Life.

Svenska pärlor vinner silver i kategorin Dokumentärer: Miljöskydd. Filmen har också belönats med guld vid filmfestivalen Deauville Green Awards 2022 och silver i Publishingpriset 2021.