Bild ur Svenska pärlor som vann guld i Golden Award of Montreux! I tävlingen ställdes Svenska pärlor mot andra bidrag från hela världen och en jury utsåg filmen till vinnare. Detta är fjärde priset till Grip on Lifes film om flodpärlmusslan.

Film om flodpärlmusslan fyrfaldigt prisbelönad

Nyhet - 26 juni 2023

Filmen Svenska pärlor – om flodpärlmusslan – tilldelades nyligen guld i Golden Award of Montreux. Detta är fjärde priset i ordningen till filmen som gjorts på uppdrag av satsningen Grip on Life, en satsning som leds av Skogsstyrelsen och syftar till att kombinera skogsbruk med hänsyn till skogens vatten.

Golden Award of Montreux har i mer än 30 år delats ut till berömvärd kommunikation inom bland annat film, marknadsföring och design. I tävlingen ställdes Svenska pärlor mot andra bidrag från hela världen.

– Redan från början hade vi på känn att filmen var riktigt bra, men det här överträffar alla våra förväntningar. Det här stärker oss i vår uppfattning att filmen är och kommer vara en viktig del i vår kommunikation kring projektet och därmed bidra till en ännu bättre hänsyn till skogens vatten vid skogsbruk, säger Lena Allthin, kommunikatör i Grip on Life och projektledare för projektets filmproduktion.

Prisad tidigare

Filmen har tidigare vunnit silver i Publishingpriset i Sverige 2021, silver i WorldMediaFestivals i Tyskland 2021, samt guld i Deauville Green Awards i Frankrike 2022.

I Svenska pärlor får tittaren möta flodpärlmusslan, en sällsam varelse som funnits med ända sedan dinosauriernas tid, men som inte alltid har det så lätt. Filmen berättar vad som påverkat musslan de senaste århundradena, om dess speciella livscykel, vad som kan göras för att den ska överleva och varför den är en viktig art att ha koll på: för där den finns, där finns det liv.

Framgångsrikt samarbete

Svenska pärlor är producerad av Bitzer Productions AB på uppdrag av projektet Grip on Life IP, där myndigheter, skogsägarföreningar och intresseorganisationer arbetar tillsammans för att kombinera ett modernt och aktivt skogsbruk med hänsyn till skogens värdefulla vattendrag och våtmarker. Skogsstyrelsen är projektägare.

– Det är alltid roligt att få en kvalitetsstämpel på sin kommunikationsförmåga och kreativitet, och Golden Awards of Montreux är verkligen en sådan. Men det är också en mätare på hur väl samarbetet fungerar mellan kund och utförare – det är teamwork som skapar kvalitet, säger Sverker Johansson på Bitzer Productions AB.

Kontakt

Kontakt

Presstjänst

Skogsstyrelsens presstjänst är tillgänglig för media vardagar 8 - 16.30